Calamiteiten & Stremmingen

Brug ingestort over het Dortmund Eemskanaal – 2

12 mei 2020 300 weergaven

Naar aanleiding van de brug die gisteren in het Dortmund Eemskanaal is ingestort, de Kunkenmühlebrug, kunnen wij u het volgende berichten. Het kanaal  is ter hoogte van de ingestorte brug gestremd. Het middendeel van de brug ligt nog in het kanaal. Bij het stutten van de brughoofden moet vanaf de waterzijde worden gewerkt. Hiervoor is het noodzakelijk dat er een bok ter plaatste komt. Handicap hierbij is dat een bok moet worden gezocht die niet breder is dan 9.65 meter. Dit is de maximale afmeting van de sluis die er voor ligt.  De bok moet dan later, als hij ter plaatse is, worden gestabiliseerd aan beide kanten, om het gewicht te kunnen dragen dat geheven moet worden.

Al met al moet met een flinke stremmingsperiode rekening worden gehouden. Wij houden de vinger aan de pols en communiceren met onze leden via de nieuws app.

Disclaimer

In de app van Koninklijke BLN-Schuttevaer worden uitsluitend bijzondere stremmingen en calamiteiten weergegeven. De selectie gebeurt door onze beleidsadviseurs en is bedoeld als extra service voor onze leden. Wij dragen geen verantwoordelijkheid voor de juistheid of tijdigheid van het bericht. De app geeft geen totaaloverzicht van alle stremmingen, hiervoor verwijzen wij u naar >>> www.vaarweginformatie.nl.