Calamiteiten & Stremmingen

Update stremming Prins Willem Alexanderkolk Oranjesluis

21 augustus 2019 698 weergaven

In navolging van het bericht dat de Prins Willem Alexanderkolk van de Oranjesluis sinds eerder vandaag is gestremd wegens een aanvaring, kunnen we u nu informeren over het feit dat de stremming in ieder geval tot morgenavond zal duren. In de deur zijn leidingen afgebroken die de waterfilm onder de deur moet persen zodat hij open kan glijden. Deze worden nu vervangen. Daarna wordt eerst een proefopening uitgevoerd. Mocht deze succesvol verlopen, dan gaat men weer over tot schutten en wordt een deurenwissel gepland in de komende weken.

 

NB: Schutten via de middensluis is overwogen, echter op dit moment staat het buitenwater 20 cm hoger dan binnen. Dan is openzetten geen optie.

Disclaimer

In de app van Koninklijke BLN-Schuttevaer worden uitsluitend bijzondere stremmingen en calamiteiten weergegeven. De selectie gebeurt door onze beleidsadviseurs en is bedoeld als extra service voor onze leden. Wij dragen geen verantwoordelijkheid voor de juistheid of tijdigheid van het bericht. De app geeft geen totaaloverzicht van alle stremmingen, hiervoor verwijzen wij u naar >>> www.vaarweginformatie.nl.